Bosten Sea Food

Honigmannstraat 39
6411 LJ Heerlen
(045) 5719297

Heerlen. De familie Bosten ‘zit’ al sinds 1945 in de vis.

De eerste 55 jaar waren ze met een verkoopwagen actief op de Heerlense markt. Roger Bosten sprong in 2001 in het diepen en startte op de promenade van Heerlen samen met zijn vrouw Tanja een van de mooiste viszaken van Zuid-Limburg. “Dit is echt een vol ambachtelijk bedrijf! We fileren zelf bijvoorbeeld de vis en maken zelf alle kant en klaar maaltijden.”

Waarom hebben jullie de verkoopwagen op de markt vaarwel gezegd en zijn jullie op de promenade gestart?

“We merkten dat de markt voor gebakken vis langzaam maar zeker wat begon in te zakken. Het eetpatroon is de afgelopen twintig jaar sterk veranderd en daar moet je als ondernemer op inspelen. Klanten vroegen bijvoorbeeld steeds vaker om kant en klare maaltijden. We voelden aan dat onze verkoopwagen van zes meter te klein was om te voldoen aan de nieuwe wensen van de klanten. Vanuit deze winkel kunnen we veel beter inspelen op de tijdgeest. 

 

We hebben tegenwoordig bijvoorbeeld naast een groot assortiment verse vis ook quiches, kant en klaar maaltijden, stoofpotjes, soepen, wokgerechten en salades. Die vliegen echt de deur uit!”

Roger werkt tachtig uur per week in de zaak en Tanja veertig uur. Hiernaast hebben jullie twee zoons van 10 en 8. Wordt het soms niet wat veel van het goede? “Nee hoor”, roepen beiden in koor. Wij zijn echte vakidioten! Als we een dagje vrij hebben gaan we in andere steden viswinkels bekijken. Zodra we iets zien dat ons aanspreekt, pakken we dat in Heerlen meteen op. Onze zoons Jeroen en Stan zijn ook enthousiast en willen straks vast en zeker in de zaak!”

Hoe kunnen klanten zien of de vis die ze kopen vers is? 

Roger springt meteen van zijn stoel en loopt naar de balie. Er liggen filets en een aantal ‘hele vissen’. “Kijk die vissen die niet gefileerd zijn eens in de ogen”, zegt Roger lachend. “Ze kijken stuk voor stuk nog fris. Als dat niet zo is, is er iets goed mis. Ook de filets zien er stuk voor stuk goed uit, met name de glans die er over ligt bewijst dat ze super vers zijn. Tot slot moet je natuurlijk niet alleen je ogen maar ook je neus gebruiken. Als je hier binnenkomt ruik je vrijwel geen visgeur en dat bewijst dat hier alleen verse producten liggen. Het is onze uitdaging om louter en alleen topproducten te leveren!”

Bosten Sea Food

Honigmannstraat 39
6411 LJ Heerlen
(045) 5719297

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 10:00 - 18:00
woensdag 10:00 - 18:00
donderdag 10:00 - 18:00
vrijdag 10:00 - 18:00
zaterdag 09:30 - 17:00
zondag Gesloten